Mijn 5 belangrijkste lessen

In deze blog neem ik je mee in de 5 belangrijkste lessen die ik de afgelopen jaren heb geleerd. De lessen helpen mij enorm en jou misschien ook.

De 5 belangrijkste lessen zijn:

  1. Neem jezelf serieus
  2. Weet waar je van houdt
  3. Doe elke dag iets waar je van houdt
  4. Stop met smoesjes
  5. Wees gecommitteerd

1. Neem jezelf serieus

Dit is de grootste les die ik de afgelopen tijd heb geleerd. Om mijn gevoelens serieus te nemen. Ken je dat? Dat je je niet lekker voelt en gaat analyseren waar dat door komt en hoe het weer weg gaat? En dat je jezelf bijna klem denkt? Ik deed dat ook! Maar waar ik eerst mijn gevoelens analyseerde en beredeneerde, laat ik ze nu meer toe en luister ik naar ze. Wat vertellen ze mij? In plaats van er tegen in te gaan, er tegen te vechten, neem ik ze nu serieus. Als iets slecht voelt, bedenk ik niet waarom het toch goed is om het te doen, maar doe ik het gewoon niet. Als ik een slechte dag heb, dan heb ik gewoon een slechte dag en pep ik mezelf niet op. Voelt iets heel goed, dan neem ik ook dat serieus. Het geeft zoveel lucht en vrijheid. Hoe is dat voor jou? Neem jij je gevoelens en emoties serieus of merk je dat je doorschiet in het analyseren van je gedachten en gevoelens. En dat je steeds in cirkeltjes denkt. Van die cirkeltjes waar je niet meer uitkomt?

Jezelf serieus nemen is naar mijn idee cruciaal in alles wat je doet.

2. Ontdek waar je van houdt

We denken vaak na over de vraag; wat wil ik? Maar minder over; waar hou ik van? Terwijl die laatste (in mijn ervaring) veel belangrijker is.

Dus mijn tip is, ga op ontdekkingstocht naar waar je van houdt. Schrijf elke dag op waar je van houdt. Koop bijvoorbeeld een mooi notitieboekje voor jezelf en schrijf daarin op waar je van houdt. Dat kan heel klein zijn en ook groot. Van welk eten hou je, van welke doe-dingen hou je, hou je van de zee of van het bos? En neem alle vlakken van je leven mee. Je werk, je familie, je privé-leven, enzovoort. En schrijf dat elke dag opnieuw op. Het is heerlijk om je te bedenken waar je van houdt. En blijf dit doen. Voel je je niet lekker? Dwing jezelf om terug te gaan naar waar je van houdt en begin van daaruit de dag. Het helpt! En ps; kom je er niet uit? Download dan mijn gratis online training Ontdek wat JIJ wilt op http://femkekuiper.nl/gratis-ontdek-wat-jij-wilt/ In de gratis online training geef ik nog meer tips om erachter te komen waar jij van houdt!

3. Doe elke dag iets waar je van houdt

Dat kan iets heel kleins zijn. Zo houd ik enorm van Chai Latte thee met honing. Als ik die drink, heb ik een klein geniet momentje. Waar hou jij van en kan je elke dag doen? Bijvoorbeeld dat ene rondje hardlopen of dat ene kleine stukje chocolade, dat ene boek lezen of die ene serie kijken. Doe dit soort dingen dagelijks! En hou je van een momentje voor jezelf? Plan het in!

4. Stop met smoesjes maken

Hou op met smoezen verzinnen waarom het niet kan. Vind je het lastig, bedenk dan hoe je het makkelijker kan maken voor jezelf. Heb je geen tijd? Bedenk dan dat tijd van jou is en dat je die zelf kan indelen. Laatst vertelde mij iemand een mooi verhaal. Hij zei: “Als je verliefd bent op iemand, heb je daar alles voor over en besteed je elke vrije minuut die je hebt aan die persoon. Zorg dat je verliefd wordt op jezelf en besteed elke vrije minuut die je hebt aan jezelf.” Jouw tijd is van jou en die kan je indelen zoals jij het wilt. Er zijn geen smoesjes meer!

5. Wees gecommitteerd

Hou je vast aan je doel en zet door. Doe elke dag iets waar je van houdt, hoe klein of groot ook. Doe het niet 2 keer maar hou vol. En lukt het even niet, helemaal oké, dan begin je gewoon weer. Je kan het zo weer oppakken. Het is als een spier die je traint. Er zijn onderzoeken die aantonen dat als je 21 dagen iets doet, het een gewoonte wordt. Dus hou vol en doe het minstens 21 dagen achter elkaar. Je zult zien dat de gewoonte erin slijt en dat het je veel brengt!

Heel veel succes en vooral veel plezier, want er is niets leukers dan het doen waar jij van houdt!

En kom je er niet helemaal uit of heb je vragen, laat het me weten. Ik help je graag!

Groet,

Femke

Ps. Wil je jezelf écht serieus nemen en ontdekken waar je van houdt? Kom naar mijn Masterclass Ontwaak & Ontvlam op dinsdag 14 november aanstaande.

Naast een uitgebreide lunch en heerlijke hapjes, ga je (samen met een boel positieve energie) naar huis met een compleet werkboek met oefeningen en een actielijst van acties die jij de twee weken daarna kan oppakken. Na die twee weken hebben we telefonisch contact om te horen hoe het gaat, welke stappen je hebt gezet en wat je nog meer kan doen.

Jouw investering voor deze waardevolle dag bedraagt 97 euro inclusief btw, uitgebreide lunch, heerlijke hapjes, een werkboek wat je mee naar huis neemt met een actielijst en tips hoe je je eigen innerlijke wijsheid kan inzetten én een afsluitende telefonische coachsessie na twee weken. Ontwaak & Ontvlam!

Stuur me een mail als je je wilt inschrijven of als je nog vragen hebt. Je kan op deze email reply-en of mij afzonderlijk mailen op femke@femkekuiper.nl. Wees er snel bij, want er is nog maar 1 plek! Ik hou het klein en in totaal zijn we met z’n vieren. Op http://femkekuiper.nl/ontwaak-en-ontvlam/ vind je meer informatie. En mocht je twijfelen of het echt iets voor jou is, laat het me weten, dan bellen we eerst en bespreken we of het past.

 

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Tumblr0Email this to someone