Soms gaat het niet zoals je wilt

Soms gaan de dingen niet zoals je wilt. Al had je het nog zo mooi uitgedacht, bedacht en keihard voor gewerkt.

Soms gaat het gewoon niet en merk je dat je keihard tegen de stroom in aan het vechten bent. Soms is het beter om los te laten en je een stukje door de stroom mee te laten nemen. Rustig bij te sturen in plaats van met je laatste krachten aan de overkant te komen. Want ook door je een stukje mee te laten voeren en stapje voor stapje over te steken, bereik je de overkant!

Zo ook voor mij. Ik was keihard aan het werk, deed honderd dingen tegelijkertijd, mistte focus en voelde me uitgeput. Ik moest en zou een succes maken van mijn bedrijf (toen nog als interim manager). Ik was me kapot aan het netwerken en voelde me langzaamaan verkrampen. Ik wilde het zo graag, maar het lukte niet!

Vreselijk vond ik het! Ik wilde het zo graag, waarom lukte het dan niet? Ik had het toch goed bedacht en uitgedacht.

En nu weet ik het antwoord. Ik deed het niet vanuit een verlangen. Ik deed het omdat ik dacht dat het zo moest. Omdat ik dacht dat het een logische stap was om als interim manager aan de slag te gaan. Omdat ik dacht dat het zo hoorde.

Nu weet ik dat een brandend verlangen het startpunt is voor succes. Het is als een vlammetje dat in je brand en dat, zodra je het aandacht geeft, ontvlamt. Het ontvlamt een nog groter vuur in je. Een vuur dat je voortdrijft om ergens een succes van te maken. Het geeft je houvast, het geeft je focus, het geeft je voldoening.

En is het dan altijd makkelijk? Nee, het is niet altijd makkelijk. Er zullen nog steeds beren op je weg komen. Je zult nog steeds af en toe de weg kwijt zijn en verkrampen. Maar als je weet wat jouw brandende verlangen is, kom je steeds weer terug bij je basis. Kom je steeds weer terug bij waar jij het voor doet en kom je steeds weer terug bij dat ene kleine vlammetje. En zodra je die weer aandacht geeft, laait het vuur weer op en kan je weer door.

Wil jij ook ontdekken wat jouw brandende verlangen is? Schrijf je dan in voor mijn gratis online training “Ontdek wat JIJ wilt!” en ontdek jouw brandende verlangen. Je kan je kosteloos inschrijven op http://www.femkekuiper.nl/gratis-ontdek-wat-jij-wilt

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Tumblr0Email this to someone