Zo ontdek je wat JIJ leuk vindt!

Afgelopen week sprak ik een klant en die vertelde mij: “Ik weet eigenlijk niet wat ik leuk vind.”

En dat hoor ik steeds vaker. De meeste mensen zijn zo druk bezig met werken, zorgen voor de kinderen, huishouden draaien, vrienden zien, op familiebezoek gaan en zijn altijd maar aan het rennen.

Ons gesprek startte dat ze vertelde dat ze zo moe was. Dat haar energie achteruit ging en dat ze geen idee had waar het aan lag. Ik vroeg haar of ze nog wel eens dingen voor zichzelf deed, dingen waar zij ontzettend veel plezier uit haalt. Waar ze van houdt, waar ze blij van wordt. En toen vertelde ze dus: “Ik weet eigenlijk niet wat ik leuk vind.”

En heel begrijpelijk. We leven zo snel en er komt zoveel op ons af.

Vanuit ons werk, vanuit de school van de kinderen, vanuit social media, vanuit je vrienden, familie en je partner, dat we bijna niet meer echt leven. Het leven gaat aan ons voorbij en in alle hectiek vergeten we onszelf.

Vergeten we wat we zelf willen, vergeten we waar we blij van worden en vergeten we wie we eigenlijk zijn. En vandaag wil ik een visualisatie* met je delen die je helpt om contact te maken met dat ene waar jij blij van wordt. Dat ene kleine iets waar je zo van houdt dat je er energie van krijgt, dat je oplaadt en dat je laat stralen!

In de visualisatie maak je contact met het magische kind in je. Want ik geloof dat wij als kinderen wisten waar we blij van werden, waar we energie van kregen. Alleen is dat om de een of andere reden verdwenen. Misschien door school, misschien door onze ouders of door de maatschappij. We mochten niet dromen, we mochten niet uitbundig spelen, we mochten niet lanterfanten. Nee, we moesten stil zitten, leren, rustig doen. En toen is dat magische kind langzaam verdwenen.

De visualisatie kan je hier vinden: http://femkekuiper.nl/visualisatie-magische-kind/

Om de visualisatie krachtiger te maken, wil ik je vragen om na de visualisatie alles op te schrijven wat er in je naar boven komt. Zet je pen op papier en laat alles eruit vloeien. Weet je even niets te schrijven, dan schrijf je: “ik weet even niet wat ik moet schrijven.” En ga zo een paar minuten door. Niet nadenken, maar je pen het werk laten doen!

Veel plezier! En ik zou het ontzettend leuk vinden als je me laat weten wat de visualisatie voor jou gedaan heeft, wat je zag en wat voor kado je hebt ontvangen. Je kan me mailen op femke@femkekuiper.nl of een bericht achter laten op Facebook http://www.facebook.com/kuiperfemke of Instagram http://www.instagram.com/femkekuiper.nl.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Tumblr0Email this to someone