Ontdek de kracht van staan

Soms neem je moeilijke beslissingen. Beslissingen waarvan je niet weet hoe ze uitpakken maar waarvan je gevoel je zegt dat je ze moet nemen. Zo heb ik de afgelopen jaren ook moeilijke beslissingen genomen. Beslissingen waar ik soms nachten lang van wakker lag en waar het angstzweet me over uitbrak. Beslissingen die me verstarden en lam sloegen.

Maar ik heb ze genomen en ben gaan staan.

Ik ben gaan staan voor wat ik belangrijk vind, wat mijn normen en waarden zijn, hoe ik wil leven. Ik ben gaan staan voor mijn eigen verlangens, voor mijn eigen gevoelens.

En dat geeft zo’n kracht. Dat gevoel is onbeschrijfelijk. Het gaan staan voor wat je zelf belangrijk vindt, maakt je krachtig. En ik zie dat ook bij de mensen om me heen. Ik zit in een mastermind groep van vrouwelijke ondernemers en ook zij staan voor wat zij belangrijk vinden. Sommigen werkten jarenlang met hun partner in hetzelfde bedrijf, maar voelden een onweerstaanbaar verlangen om hun eigen bedrijf te beginnen. Om zelf zichtbaar te worden, om het zelf te doen in plaats van in de schaduw van de ander. En dat geeft kracht. Ik zie ze een succesvol bedrijf bouwen, met klanten die bij hen passen. Ik zie hun kracht en dat is zo mooi!

Dat is niet altijd makkelijk.

En je komt jezelf keihard tegen. Want soms kan je nog niet staan en moet je eerst oefenen. Een kind kan ook niet meteen staan, maar moet oefenen. Zijn spieren sterk maken, hulp krijgen, aangemoedigd worden en nieuwsgierig zijn. Nieuwsgierigheid naar wat er allemaal te ontdekken valt. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden die er zullen komen, nieuwsgierig naar wat er binnen je bereik komt als je gaat staan.

Gaan staan gaat met vallen en opstaan. Je zult af en toe keihard vallen en verdrietig op de grond liggen, omdat het niet meteen lukt. Maar je staat weer op en je probeert het nog een keer. Want je bent nieuwsgierig. Je wilt weten wat je allemaal nog meer kan doen als je eenmaal staat. Je kan opeens over dingen heen kijken, zoveel meer wordt mogelijk. Je wereld vergroot, er komen kansen. Je kan veel meer en je talenten groeien. Er gaat een wereld voor je open.

Ik wil duizenden mensen inspireren om ook te gaan staan.

Want die kracht gun ik iedereen. En daarom wil ik duizenden mensen inspireren om te gaan staan. Om te gaan staan voor je eigen wensen, voor je eigen verlangens en je eigen behoeften. Om te gaan staan voor wat jij belangrijk vindt. Om voor jezelf te gaan staan.

Is het ook voor jou tijd om te gaan staan en te ontvlammen? Wil je niets liever dan je krachtig en zelfverzekerd voelen? En beslissingen nemen vanuit jouw kern en vanuit wat jij wilt?

Geef je dan nu op voor mijn masterclass Ontwaak & Ontvlam op dinsdag 26 september in Haarzuilens (net boven Utrecht). We starten om 09.30 uur en de dag duurt tot 13.00 uur. De masterclass wordt gehouden in mooie locatie en is inclusief lunch, koffie en thee. Kijk voor meer informatie en om je op te geven op http://femkekuiper.nl/ontwaak-en-ontvlam/. Wees er snel bij want ik hou van kleine groepen en er zijn al twee plekken vergeven!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Tumblr0Email this to someone