De moed om volwassen te worden

Ken je dat gevoel dat je alles al geprobeerd hebt en dat niets helpt? Dat je heel goed weet hoe het moet maar dat het niet lukt? Dat je steeds weer op zoek bent naar iemand die jou kan helpen? Een nieuwe coach, een nieuwe opleiding, dat ene boek.

Ik herken dat en dat deed ik ook. Als ik ergens tegen aan liep, dan zocht ik iemand die mij vertelde hoe ik het moest doen. In de veronderstelling dat als ik dat dan braaf zou doen, het goed zou komen.

Steeds was ik op zoek naar antwoorden.

Totdat ik me realiseerde dat ik mijn worsteling bij iemand anders neerlegde. “Dit is mijn shit, zeg jij maar hoe ik het op los!” Ik zocht het antwoord bij anderen.

Ik merkte ook dat dit een heel hardnekkig patroon was. Als ik ergens mee worstelde, dumpte ik het elders en wachtte tot het was opgelost. Als ik op zoek was naar een nieuwe opdracht, zette ik de lijntjes uit en vervolgens wachtte ik tot ze bij mij aanklopten voor die ene fantastische opdracht. En dat was natuurlijk niet zo. Die opdracht kwam wel, maar was niet de opdracht die ik het liefste wilde.

Donders goed wist ik dat het zo niet werkte maar toch deed ik het. Intrigerend hoe dat werkt. Ik wist dat dit gedrag niet werkte, sterker nog, ik vond dat gedrag vreselijk. Ik wil het zelf in de hand hebben en weet dat ik meer energie krijg als ik zelf initiatief neem in plaats van achterover leun. En toch deed ik het.

Ik voelde me een kleine calimero.

En realiseerde me dat dit gedrag me nergens brengt. De knop ging om.

Dit kleine meisje moet volwassen worden.

Het is goed om hulp te vragen, soms zelfs noodzakelijk, maar het is niet de bedoeling dat ik mijn worsteling bij iemand anders neerleg in de hoop dat die het oplost. Het is de bedoeling dat ik het zelf doe. Dat ik de antwoorden niet bij anderen haal maar uit mijzelf. Dat ik naar binnen kijk en daar de kracht uit put om te doen wat ik het allerliefste wil.

En ik kan je vertellen, dat is niet makkelijk en ik betrap me er nog dagelijks op dat ik de antwoorden ergens anders vandaan wil halen. Dat ik opeens een uur op Facebook zit, terwijl ik dat uur beter kan besteden. Maar het gaat steeds beter en ik heb een manier gevonden om mezelf bij de les te houden. En dat werkt! En hoewel het soms eng is en ik het soms even niet meer weet, geeft het ook kracht en gebeuren er mooie dingen. Dat gun ik iedereen!

De moed om volwassen te worden.

De titel van deze blog is “De moed om volwassen te worden”. Het vergt moed om volwassen te worden. Om op eigen benen te staan en om het zelf te doen. Moed omdat je niet weet of het goed komt, moed omdat je niemand anders de schuld kan geven als het niet gaat zoals je wilt, moed omdat het zo naakt voelt. Maar ik weet dat hier mijn kracht ligt en dat het tijd is. Tijd om volwassen te worden, tijd om tot wasdom te komen!

Voel jij ook dat het tijd is om tot wasdom te komen? Om voor eens en altijd jouw hardnekkige patronen te doorbreken en te ontvlammen? Zodat je toegang krijgt tot de immense kracht die in jouw zit en kan gaan doen wat jij het allerleukste vindt?

Masterclass Ontwaak & Ontvlam

Geef je dan nu op voor mijn masterclass Ontwaak & Ontvlam op dinsdag 26 september in Haarzuilens (net boven Utrecht). We starten om 09.30 uur en de dag duurt tot 13.00 uur. De masterclass wordt gehouden in mooie locatie en is inclusief lunch, koffie en thee. Jouw investering voor die dag bedraagt 97 euro (incl BTW) en je gaat na afloop naar huis met een actieplan waar je direct mee aan de slag kan. Geef je nu op via femke@femkekuiper.nl en wees er snel bij want ik werk met kleine groepen en er zijn al twee plekken vergeven.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Tumblr0Email this to someone