5 redenen waarom het belangrijk is om te ontvlammen!

Ont·vlam·men (ontvlamde, is ontvlamd): ontbranden, in vuur raken, ontsteken.

Jarenlang leefde ik op de automatisch stand. Ik deed wat ik moest doen, ik dacht er niet over na. Ik stond op, bracht de kinderen naar school, reed naar mijn werk en ’s avonds ging het in omgekeerde volgorde.

Toch knaagde het ergens. Ik was te veel met mijn werk bezig, ik snauwde naar de kinderen en mijn lontje werd steeds korter. Ik had een onderhuids ongemakkelijk gevoel waar ik maar niet de vinger op kon leggen. Het voelde alsof er een zware deken over me heen lag.

Na veel jaren van doormodderen en tegen mezelf zeggen dat ik niet moest zeuren maar door moest gaan, stond ik stil en luisterde naar dat ongemakkelijke gevoel in mij. Ik onderzocht wat die zware deken betekende en wat die mij wilde vertellen. Ik ontdekte wat ik ontzettend leuk vind om te doen, waar ik van hou en wat het mij oplevert als ik doe wat ik het allerliefste doe.

En dat is een gevoel van leven! Ik ontwaakte en ontvlamde. En dat gun ik jou ook. 

Hieronder neem ik je mee in de vijf redenen waarom het belangrijk is om te ontvlammen!

1. Wij hebben je nodig

Ik geloof dat wij onze talenten en kwaliteiten niet voor niets krijgen en de wereld het nodig heeft dat wij die inzetten. Inzetten om de wereld mooier te maken. Ik geloof ook dat sommige mensen de boodschap alleen horen als jij hem brengt. Dus als je denkt dat er al zoveel mensen zijn die doen wat jij wilt doen, onthoudt dan dat sommige mensen de boodschap alleen horen als jij hem brengt!

2. Je ervaart rust in je hoofd

Al het gepieker over wat je wilt, over waarom je niet moet zeuren, over de keuzes die je wilt maken, over het snauwen naar je kinderen, over wat dan ook, het hoeft niet meer. Je doet wat je het allerliefste doet en daardoor ontstaat er rust. Rust omdat je doet waar je goed in bent, rust omdat je voelt dat het goed is, rust omdat je lekker in je vel zit en rust omdat je op de goede weg bent.

3. Er ontstaat ruimte

Omdat je heel goed weet wat je wilt, kan je betere keuzes maken. Misschien is het tijd om op te ruimen. Je huis, je spullen maar misschien ook vriendschappen of relaties. Je stopt met zaken waar je niet blij van wordt. En daardoor ontstaat er ruimte. Ruimte voor nieuwe inspiratie en ideeën.

4. Je ervaart eigenwaarde

Doordat je gaat investeren in jezelf, in wat jij belangrijk vindt en waar jij van houdt, krijg je meer zelfvertrouwen. Vertrouwen in jezelf, je doet namelijk de dingen waar je van houdt en volgt niet meer gedachteloos de stroming. Je staat nu zelf aan het roer van je leven en dat leidt tot meer eigenwaarde.

5. Je wordt succesvoller

Je wordt succesvoller in wat je doet omdat je datgene wat je doet met meer passie doet! Door te ontwaken, te ontvlammen ontwikkel je zelfinzicht, word je bewust wat je tegenhoudt en word je succesvoller in de dingen die je onderneemt. Doordat je jezelf steeds beter leert kennen, leer je ook je patronen en valkuilen kennen en deze veranderen in gedrag wat wél voor je werkt.

Wil jij ook ontwaken en ontvlammen? Geef je dan op voor mijn masterclass Ontwaak & Ontvlam eind september! Ik ben druk bezig met de voorbereidingen. Als je me mailt op femke@femkekuiper.nl dat je interesse hebt, hou ik je als eerste op de hoogte. Er zijn maar een beperkt aantal plekken!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Tumblr0Email this to someone