Wat levert je verlangen eigenlijk op?

Wat levert jouw verlangen je op?

De afgelopen weken heb ik veel geschreven over het volgen van je verlangen. Vandaag wil ik je meenemen in het ‘waarom’. Waarom zou je je verlangens volgen? Misschien vind je het wel prima zo. Je weet wat je hebt en dat vind je fijn.

Ten eerste hoef je natuurlijk helemaal niets! Je moet niets doen wat je niet wilt.

Maar stel nou dat je wel iets voelt kriebelen, je voelt dat je iets anders wilt, maar je weet niet goed wat. Of je weet wel wat je wilt, maar je vindt het spannend en je weet niet goed hoe je het aan moet pakken.

Dan heb ik een mooie oefening voor je!

Een klein verlangen

Omdat je misschien niet precies weet wat je wilt, is het belangrijk om met kleine stappen te beginnen. Wat voor iets heel kleins wil jij vandaag voor jezelf? Is dat even op de bank een boek lezen? Rustig de krant lezen? Naar de stad of koffie drinken in dat ene leuke tentje om de hoek? Hardlopen? Muziek luisteren?

Het hebben van een klein verlangen is een fantastisch begin. Stap twee is dat je wilt dat dit verlangen ook uitkomt. Een heel krachtig middel om ervoor te zorgen dat je verlangen uitkomt, is door je verlangen te visualiseren. En vooral het gevoel wat het jou geeft als jouw verlangen uitkomt.

Wat brengt dit verlangen jou?

Neem hier ongeveer 5 minuten de tijd voor. Stel je verlangt een rustig moment met jouw favoriete thee of koffie en de krant. Niemand om je heen die je stoort. In alle rust lees jij heerlijk de krant. Probeer het beeld zo scherp mogelijk te maken. Waar zit je, hoe voel je je terwijl je daar zit met jouw favoriete thee en de krant. Wat ruik je, wat hoor je, wat proef je?  Maak het zo helder mogelijk, alsof je het op dat moment aan het doen bent. Voel je lijf en voel wat er gebeurt als jij doet waar je naar verlangt.

Als je klaar bent, open je je ogen en schrijf je op of teken je wat je hebt gezien, gevoeld, geproefd, gehoord of geroken. Wees ook hier zo specifiek mogelijk. Wat levert het verlangen je op? Dus weer naar het voorbeeld van het lezen van de krant met jouw favoriete thee of koffie: het levert me rust op, genieten van de warme thee, een moment voor mezelf, even helemaal niets, ik voel mijn lijf ontspannen, ik voel mijn hartslag vertragen, ik zucht en geniet van de zon die door de ramen schijnt. Wat een vrijheid, wat een rust en wat is dit genieten! Door het op te schrijven of te tekenen hou je het beeld langer vast en kan je het nalezen of er nog een keer naar kijken om er weer contact mee te maken.

Voel je nu waarom het zo heerlijk is om je verlangen te volgen? En wat het je oplevert?

Nu gaat het nog om kleine verlangens, maar hoe meer je dit oefent en hoe meer je voelt hoe heerlijk het is om je verlangens te volgen, hoe beter je er in wordt.

Ik ben heel benieuwd wat jouw kleine verlangens zijn. Laat je het me weten in een reactie onder deze blog? Ik lees het graag.

Of wil je aan de slag om te ontdekken wat jouw verlangen is? In september organiseer ik in de buurt van Utrecht een workshop om in contact te komen met wat jij wilt en hoe je de eerste stap zet om dit verlangen waarheid te laten worden. Lijkt het je leuk om erbij te zijn? Stuur me dan een mail op femke@femkekuiper.nl en ik hou je als eerste op de hoogte. Wees er snel bij, want er zijn maar 5 plekken! Het lijkt me ontzettend leuk om samen met jou te ontdekken wat jij het allerliefste wilt en de eerste stap te zetten!

 

 

Deel dit artikel gerust met je volgers via onderstaande buttons. Dank je wel!

 

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Tumblr0Email this to someone