Waar hou jij van?

Een jaar geleden zat ik met een vriendin een hapje te eten en out of the blue stelde zij mij een vraag die mijn leven op zijn kop zette.

Ze vroeg mij: Waar hou je van?

Al jaren was ik bezig met de vraag; wat wil ik nou? En ik kwam er niet uit, moedeloos werd ik ervan…

En toen vroeg zij dus; waar hou je van?

Dat lijkt een hele makkelijke en doodgewone vraag, maar ik kon hem niet beantwoorden. Ik wist het niet, eerlijk niet… Ja, natuurlijk wel de standaard antwoorden, ik hou van mijn familie, van mijn kinderen, van mijn man. Maar nu echt, waar hou ik van? Het bleef stil in mij en dat maakte mij verdrietig en zelfs een beetje bang. Was ik mezelf zo kwijt geraakt dat ik hier geen antwoord op kon geven? Wie was ik eigenlijk?

De vraag bleef nog dagen in mijn hoofd ronddolen. Waar hield ik eigenlijk van?

Deze vraag heeft ertoe geleid dat ik in een businessprogramma ben gestapt van één van de beste businsess-coaches van Nederland. Zij leerde mij om weer terug te gaan naar de basis. Waar hou ik van? En dat was best ingewikkeld. Ik was zo gewend om te doen zoals ik dacht dat het hoorde. En was mezelf helemaal kwijt geraakt. Als iemand mij iets vroeg, was mijn antwoord automatisch ‘ja’. ‘Ja, natuurlijk doe ik dat!’. Een echte pleaser was ik. En dat terwijl ik soms helemaal geen zin had in die afspraak. Daar kwam ik dan pas later achter en zegde de afspraak weer af met een hoop frustratie aan beide kanten. Dat wilde ik niet meer. Ik wilde mijn eigen pad volgen, de dingen doen die ik wilde.

Dus onderzocht ik waar ik van hield en weet je?

Dat was echt ontzettend leuk! Elke ochtend schreef ik op waar ik van hou, waar mijn ogen van gaan stralen en waar mijn hart een sprongetje van maakt.

Door dat te doen werd duidelijk waar ik van hield en waar ik blij van werd. Én wat ik wilde gaan doen! Ik hou van vrijheid, van anderen inspireren, ik hou van oplossingen aandragen en sparren met mensen. Ik hou van het stampen in regenplassen en het gooien van verf. Ik hou van zeilen en water. En zo kan ik nog wel even door gaan. 🙂

Ik hervond mijn basis, mijn beginpunt. En ik kan je zeggen dat dat een keerpunt is geweest! Niet alleen geeft het me houvast als ik het even niet meer weet, als ik niet lekker in mijn vel zit of als het tegenzit. Maar het heeft er ook toe geleid dat ik ben gestopt met mijn kindercoachingspraktijk en mij nu richt op vrouwen die zijn opgegroeid met een gehandicapte broer en zus en die worstelen met dezelfde vragen. Die willen breken met hun please-gedrag, die hun eigen keuzes willen maken, die zich vrij willen voelen, die hun verlangen willen volgen en uit hun hokje willen breken. En dat voelt zo goed!

Herken je jezelf daarin? Worstel jij ook met de vraag wat je wilt en waar je van houdt? Wil jij ook graag je eigen keuzes maken en dicht bij jezelf blijven?

Vraag dan hieronder een gratis kennismakingsgesprek aan. In dit gesprek geef ik je tips hoe je gaat doen waar jij van houdt en hoe jij ervoor zorgt dat jij je ook vrij, krachtig en zelfverzekerd voelt!

Ken jij iemand die deze blog ook interessant vindt? Deel het gerust via onderstaande buttons. Alvast bedankt.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Tumblr0Email this to someone