Een nieuw pad?

 

Een paar dagen geleden was ik aan het hardlopen in een park hier om de hoek. Een heerlijk park met verschillende paden en veel water. En aangezien ik aan het opbouwen ben met hardlopen, loop ik met Evy in mijn oren. Evy is een podcast die in mijn oor fluistert wanneer ik moet rennen en wanneer ik weer mag gaan lopen. En af en toe krijg je wat weetjes over hardlopen en moedigt ze je aan, ontzettend leuk.

Ik weet hoe lang het rondje is, zodat ik precies op het moment dat mijn training klaar is, weer thuis ben.

Nu liep ik dus in dat betreffende park en het was echt heerlijk weer. Het was zo’n beginnende lente ochtend, de vogels waren aan het fluiten en ik lag goed op schema. Op een gegeven moment kwam ik bij een afslag. Het hoofdpad ging rechtdoor maar je kon ook linksaf, naar een soort houten steiger langs het water. En meteen was ik enorm nieuwsgierig. Ik was al vaker langs dit kruispunt gelopen maar was altijd rechtdoor gegaan. En ik was ontzettend nieuwsgierig waar dat paadje naar toe zou gaan. Mijn lichaam maakte zich al klaar om naar links te gaan en toen gingen mijn hersenen aan:

“Dat paadje is niet handig, je weet helemaal niet waar het heen gaat, het is een houten paadje, dus je moet stoppen met hardlopen want anders glij je misschien uit, als je dat paadje in gaat ben je niet meer precies op tijd thuis, je hele schema loopt in de war, nee, dit is geen goed idee!”

Herken je dat? Je wilt iets, maar je hoofd bemoeit zich ermee en uiteindelijk doe je het dus niet.

Deze keer negeerde ik mijn hoofd en deed ik wat ík wilde, ik wilde namelijk graag dat paadje in, ook al moest ik stoppen met rennen en wist ik niet waar ik uit zou komen. En weet je?

Het was heerlijk! Er gebeurde natuurlijk niets bovennatuurlijks daar op dat houten paadje, maar ik voelde me zo vrij en krachtig. Het was namelijk ook nog een heel mooi paadje, het leidde langs water, ondiepe poelen en langs mooie oude bomen. Ik voelde me de koning te rijk. Ik wilde dit paadje lopen en ik had het gedaan! Op vleugels liep ik de laatste kilometers.

Toen pas realiseerde ik me, dat dit soort kleine dingen een enorme impact hebben. Het hoeft niet groots en meeslepend te zijn, want dit soort kleine dingen werken ontzettend goed. Het maken van je eigen keuzes en het doen wat JIJ wilt, is als het trainen van een spier en die train je door dit soort kleine keuzes. Wil je iets nieuws proberen? Doe het! Ben je ergens nieuwsgierig naar, volg dat verlangen! Doorbreek kleine patronen en voel je vrij!

Wil jij ook ontdekken hoe het is om een ander pad te nemen? Schrijf je in voor mijn gratis tips. Je krijgt vijf dagen achter elkaar een mail met daarin een actie die je kunt doen om dit te ervaren. Het enige wat je hoeft te doen, is je emailadres hier achter te laten en je kunt meteen aan de slag!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Tumblr0Email this to someone