Dare to be a Rebelle

Rebelle… dat woord doet iets met mij…

Voor mij is een Rebelle iemand die doet wat ZIJ wil, iemand die naar haar gevoel luistert, die lef heeft en uitspreekt wat voor haar belangrijk is. Die sterk in haar schoenen staat en weet wat ze wil. Iemand die ik hele lange tijd niet was. Ik heb altijd gedaan waarvan ik dacht dat anderen dat van mij verlangden. Ik was het lieve brave meisje, met goede cijfers op school, al snel een lief vriendje en een goede studie. Na de studie ging ik werken en carriere maken. Alles volgens het plaatje. Alleen… Er knaagde iets, ik was niet gelukkig en de eerste burn-out was een feit. Ik was bijna 30 en zat oververmoeid thuis omdat ik niet deed wat ík wilde. Maar wat ik dan wel wilde, wist ik niet…

Na de burn-out viel ik al snel terug in oude patronen, ik ging weer hard werken, carriere maken, ontmoette een lieve man en kreeg kinderen. Er veranderde veel, maar het knagende gevoel bleef. Ik voelde me niet gelukkig en veranderde van baan en functie. Ik ging totaal ander werk doen in de hoop dat ik het daar wel ging vinden en dat het knagende gevoel over zou gaan.

Eind 2014 voelde ik dat ik opnieuw richting een burn-out ging en heb ik een drastische keuze gemaakt. Ik besloot te stoppen met werken. Ik besloot te onderzoeken wat ik leuk vond en wat ik écht wilde. Ik koos voor mezelf! Doodeng, want ik wist niet wat er ging gebeuren en waar dit heen zou gaan. Ik had geen idee, wist niet waar ik moest beginnen en hoe ik het aan moest pakken. Mijn man vroeg mij hoe lang ik dacht nodig te hebben. Ik zei hem dat ik na drie maanden wel wist wat ik wilde en weer aan de slag zou gaan. Inmiddels zijn we al heel wat jaartjes verder! 😉 In die jaren heb ik van alles uitgeprobeerd en gedaan. Ik heb een schminkbedrijf gehad, ik heb events georganiseerd, heb een kindercoachopleiding gedaan, heb een kindercoachpraktijk opgericht en heb heel veel geïnvesteerd in mezelf. Ik heb gedaan wat ik voelde dat goed voor mij was, zonder dat ik het met mijn hoofd kon verklaren en dat is het allerbelangrijkste geweest. Ik heb ervaren hoe het is om te doen wat IK wilde, hoe goed dat voelt en hoe belangrijk dat is. Ik heb mezelf weer leren kennen en mezelf gevonden en ik kan je vertellen dat dat heerlijk is!

Inmiddels weet ik wat ik wil: vrouwen die zijn opgegroeid met een zorgintensieve broer of zus trainen om ook te doen wat ZIJ willen, om écht te doen wat ZIJ willen.

Om een Rebelle te zijn en zo een authentiek en vrij leven te ervaren. En daarom wil ik jullie oproepen: Dare to be a rebelle! Durf je uit te spreken, durf te gaan staan voor wat jij belangrijk vindt en voor wat jíj wilt, durf er tegen in te gaan, je eigen pad te lopen en te kiezen voor jezelf! Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat er niets mooiers is! ♥

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Tumblr0Email this to someone